قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است
سرخط خبرها

هدف بانک مرکزی از انتشار گواهی سپرده بانکی با سود ۳۰ درصد چیست؟ | اوراق بخریم یا نه؟

  • کد خبر: ۲۰۹۱۱۶
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵
هدف بانک مرکزی از انتشار گواهی سپرده بانکی با سود ۳۰ درصد چیست؟ | اوراق بخریم یا نه؟
بانک مرکزی به تازگی دستورالعمل انتشار گواهی سپرده خاص با نرخ سود علی‌الحساب بانکی ۳۰ درصد سالانه (پرداخت سود ماهانه) را به شبکه بانکی ابلاغ کرد که از فردا، چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ به مدت ۷ روز کاری این اوراق عرضه می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس دستورالعمل انتشار گواهی سپرده خاص که به شبکه بانکی ابلاغ شده بانک‌ها می‌توانند برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی بالا اقدام به انتشار این اوراق کرده و در پایان دوره مشارکت، سود قطعی نیز علاوه بر سود علی‌الحساب ۳۰ درصدی به خریداران این گواهی سپرده در شعب بانک‌ها پرداخت کنند.

آن‌طور که بانک مرکزی اعلام کرده امکان بازخرید قبل از سررسید در شعب بانک‌ها از ویژگی‌های بارز این گواهی سپرده‌گذاری است. همچنین دارندگان این گواهی می‌توانند از آن به عنوان وثیقه برای دریافت تسهیلات بانکی نیز استفاده کنند.

چه افرادی حتما این اوراق را بخرند؟

در این رابطه به سراغ حجت‌الله فرزانی، کارشناس امور مالی و بانکی رفتیم و معایا و مزایای این طرح را از وی جویا شدیم.

وی فروش این اوراق را از نگاه سرمایه‌گذار و سیاست‌گذار بررسی کرد و به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: بازار‌های مالی ابزار‌های مختلفی با ریسک و بازدهی‌های متفاوتی دارند که افراد با سطح ریسک‌پذیری مختلفی که دارند می‌توانند در این بازار‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

فرزانی ادامه داد: اوراق با درآمد ثابت یا گواهی سپرده ۳۰ درصدی نیز یکی از این ابزار‌های مالی است که برای افرادی که سطح ریسک‌پذیری پایینی دارند، مسیر سرمایه‌گذاری مناسبی است.

وی با اشاره به اثر اقتصادی انتشار اوراق سپرده‌گذاری با سود ۳۰ درصد در کشور بیان کرد: با توجه به اینکه در روز‌های اخیر حرکت پول در اقتصاد به دلیل هیجانات موجود به سمت خرید و فروش دارایی‌های مالی از جمله ارز، سکه و طلا رفته است، بانک مرکزی برای تعدیل این شرایط اقدام به انتشار اوراق سپرده‌گذاری با نرخ سود بالاتر از نرخ سپرده‌گذاری ۲۲.۵ تا ۲۳ درصد کرده است.

این کارشناس امور مالی و بانکی بیان کرد: بانک مرکزی با این اقدام قصد دارد تا ترکیب پول را از حالت پول با جریان سریع‌تر و در حساب‌های کوتاه مدت و جاری به شبه پول با ماندگی و رسوب بالاتر بین ۱ تا ۳ سال نزد بانک‌ها تغییر دهد. از این جنبه می‌تواند اثرگذاری مثبت داشته باشد.

معایب این طرح چیست؟

وی یکی از معایب این طرح را افزایش هزینه پول در اقتصاد دانست و افزود: وقتی گواهی سپرده بانکی ۳۰ درصد افزایش یابد عملا نرخ بدون ریسک در اقتصاد کشور نیز به ۳۰ درصد افزایش می‌یابد. به این معنا که متناسب با این نرخ، سایر نرخ‌های دیگر بازار‌ها نیز باید افزایش پیدا کند.

فرزانی ادامه داد: برای مثال کسی که در حوزه سرمایه‌گذاری در سهام فعالیت دارد باید نرخ بازدهی خود را به بیش از ۴۵ درصد افزایش دهد یا کسی که در حوزه تولید مشغول فعالیت است برای به‌صرفه بودن سرمایه‌گذاری خود در بخش تولید باید بازدهی فعالیت اقتصادی خود را به ۴۰ تا ۴۵ درصد برساند. سایر روش‌های تامین مالی مثل اوراق مشارکت شرکتی‌ها نیز باید افزایش پیدا کند؛ لذا یک شرکت نمی‌تواند اوراق با نرخ کمتر از ۳۰ درصد منتشر کند چراکه در این صورت سرمایه مردم به سمت بانک‌ها تمایل پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه بنابراین به نظر می‌رسد نرخ سود ۳۰ درصدی مبنایی برای تعیین نرخ سایر بازار‌ها خواهد شد و اثر خود را خواهد گذاشت، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد در روز‌های آتی اثر این انتشار گواهی را در بازار‌ها از جمله بازار سهام خواهیم دید که باعث کاهش قیمت سهام و ریزش این بازار خواهد شد.

این کارشناس امور مالی و بانکی گفت: در سایر اوراق بدهی نیز از امروز خواهیم دید که قیمت اوراق کاهش پیدا خواهد کرد و منفی خواهد شد.

انتشار اوراق در اقتصاد‌های تورمی، امری رایج است

وی تاکید کرد: در اقتصاد‌های تورمی در دنیا که تورم افزایش پیدا می‌کند، سیاست‌گذار پولی و بانکی از طریق تغییر نرخ بهره بازار را تنظیم‌گری می‌کند. بانک مرکزی ما نیز از این ظرفیت در کوتاه مدت برای جلوگیری از هیجاناتی که اکنون در بازار‌ها وجود دارد، استفاده کرده است.

فرزانی با اشاره به اینکه نمی‌توان به صورت صفر و صدی گفت که انتشار اوراق در شرایط فعلی اقدامی مثبت بوده یا منفی، تصریح کرد: باید منتظر ماند و دید که اولا چه حجمی از این اوراق به فروش می‌رسد و واکنش سرمایه‌گذاران به خرید این اوراق چگونه خواهد بود و سپس آثار جانبی آن را بررسی کنیم. اقتصاد پویاست و نمی‌توان از اکنون گفت که چه تاثیری در آینده خواهد داشت.

نرخ بهره بالا باید به سمت تولید برود

مرتضی عماد، کارشناس مسائل اقتصادی نیز در این رابطه در کانال تلگرامی شخصی خود نوشت: نرخ بهره بالا زمانی می‌تواند تا حدودی تورم را کنترل کند که منابع به سمت تولید رفته و باعث افزایش درآمد شود.

وی همچنین نوشت: اگر این اقدام صرف مخارج جاری شود بعد از مدتی مانند انیمیشن «میگ میگ» می‌شود که هر چه می‌دود، به آن نمی‌رسد. بهره را ۲۰ درصد می‌کنند، باز هم به آن نمی‌رسند، ۲۵ درصد و ۳۰ درصد هم کنند، باز هم به آن نمی‌رسند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->